Chirurgie - Anesthesie

Anesthesie (narcose – verdoving)

Vaak krijgen mensen foutieve informatie te horen over anesthesie. Misleidende uitspraken als

“Honden ouder dan 9 jaar kunnen niet meer onder verdoving gebracht worden!”, “Honden met een hartprobleem overleven de verdoving niet!” of “50% van de konijnen wordt niet meer wakker na een ingreep met verdoving!”

zetten eigenaars vaak op het verkeerde been en stellen hierdoor een nodige operatieve ingreep onnodig uit.
Belangrijk is dat de anesthesie individueel aangepast is aan de diersoort, ras, leeftijd, gezondheidsproblemen en de aard en duur van de ingreep.

Een op maat gesneden narcose met een voorafgaand gesprek en grondig lichamelijk onderzoek verminderen de anesthesie-risico’s drastisch. Een 8 maand oude reu voor castratie krijgt bijgevolg een compleet andere verdoving dan een 15-jarige hond met een hartkwaal voor tandreiniging.
In onze praktijk is Yves, dankzij zijn extra opleiding anesthesie, diegene die zich voornamelijk bezig houdt met deze tak van de diergeneeskunde.

Chirurgie

Door onze filosofie om zoveel mogelijk service te verlenen, worden bijna alle operaties in onze praktijk uitgevoerd. Frequent uitgevoerde ingrepen als sterilisatie en castratie van honden en katten, weghalen van gezwellen, blaasoperaties,… worden steeds uitgevoerd in aanwezigheid van ons allebei, met Ils als leidinggevende chirurg.

Voor de minder frequente chirurgie zoals gewrichts- of botoperaties wordt er beroep gedaan op chirurgen toegelegd op dit soort chirurgie, maar de operatie gebeurt nog steeds in onze praktijk. Hierdoor verzorgen we zelf het contact met de eigenaar, de anesthesie, de nazorg en hospitalisatie.

Enkel voor zeer gespecialiseerde chirurgie wordt er doorverwezen naar een specialistencentrum.