Honden

Net zoals bij de katten, proberen we eerst onze patienten zich een beetje thuis te laten voelen met wat aandacht. Het doet vaak (maar niet altijd) wonderen. Ook proberen we bij honden tijdens de jaarlijkse controle vooral te letten op gewicht, oren, ogen, tanden, vacht, hart en ademhaling. Na het onderzoek dienen we het vaccin toe.

Bij honden wordt er geadviseerd te vaccineren tegen hondenziekte, kattenziekte, rattenziekte, leverziekte en kennelhoest. Bij honden die mee naar het buitenland mogen is er een wettelijke verplichting te vaccineren tegen hondsdolheid. Binnen alle EU-landen geldt dit vaccin 3 jaar.

Ook voorzien we de meeste klanten met de juiste hoeveelheid van de correcte ontwormings- en ontvlooiingsprodukten. Bij puppies wordt, naast vaccinatie, ontworming en behandeling van vlooien en teken ook aandacht besteed aan uitleg verschaffen omtrent castratie/sterilisatie en voeding.Uiteraard nemen we met plezier de tijd om tijdens de jaarlijkse controle eventuele problemen of vragen te bespreken.