Rondleiding

Welkom in onze praktijk. Neem gerust een kijkje achter de schermen om te zien hoe wij uw huisdieren met de grootste zorg behandelen. Ons team staat elke dag opnieuw klaar met hun expertise om de dieren zo goed mogelijk te verzorgen.

Wachtzaal

Onze wachtzaal is voorzien van een balie, wat het afhalen van voeding en medicatie zeker ten goede komt. We hebben nog geen assistent(e) in dienst die onze balie permanent bedient. We werken alleen op afspraak, maar wilden onze cliënten en patiënten toch een aangename ruimte aanbieden om tijdens het korte wachten zoveel mogelijk comfort te hebben. Vandaar dat we de wachtzaal hebben uitgerust met airco en muziek. In de wachtzaal staat ook een weegschaal zodat we het gewicht van uw huisdier mee in de gaten kunnen houden.

Consultatieruimte 1

Deze ruimte ligt rechts van de balie. Consultatieruimte 1 bevat een onderzoekstafel, bureau, ijskast, airco, katten weegschaal en microscoop. Een microscoop met scherm is heel handig om de eigenaars te laten meekijken met wat voor interessante dingen we hieronder kunnen zien. De leukste dingen zijn oormijt. Deze kruipen mooi heen en weer onder het beeld. Ooruitstrijkjes bekijken we hieronder ook: dit is heel belangrijk om zo te kunnen bepalen welke produkten we moeten meegeven en om te zien of alle kiemen weg zijn na een behandeling.  

Consultatieruimte 2

Dit is de eerste consultatieruimte die je tegenkomt als je links van de balie de gang ingaat. Deze is nu afgesloten door een glazen wand, dat de doorgang biedt naar de 3e consultatieruimte. Consultatieruimte 2  is uitgerust met onderzoekstafel, bureau, ijskast, airco, katten weegschaal en microscoop.

Consultatieruimte 3 en endoscopie ruimte

Dit is de nieuwste consultatieruimte en bevindt zich achter de 2e consultatieruimte. Deze is uitgerust met onderzoekstafel, bureau, ijskast, kattenweegschaal, gasanesthesie en endoscoop.

Deze ruimte wordt naast consultaties, ook gebruikt door Vicky, om de endoscopische onderzoeken te doen. 

Idexx - bloedanalyse in huis

Een eigen labo om de stalen van het bloed en urine te onderzoeken heeft heel veel voordelen. Zo kunnen we de mensen na 1u al op de hoogte brengen van de resultaten. En vooral bij spoedgevallen kan dit echt wel een meerwaarde betekenen. Progesteron bepalingen kunnen we hier ook mee. Zo weten we ook heel snel wanneer het teefje klaar is om gedekt te worden. Sommige onderzoeken moeten we nog wel doorsturen naar een extern labo, maar dat zijn dan meestal bijkomende onderzoeken die dus ook minder dringend zijn.

Medische beeldvorming RX – echo

We hebben een digitale RX. Dit houdt in dat de foto’s zichtbaar zijn vanaf het moment dat je de foto neemt. Dus geen ontwikkelingen meer nodig in een donkere kamer. Een rx toestel kan ingezet worden voor de beoordeling van beenderen, buik, borstkas, …

Het zijn vooral zwart-wit contrasten. Hierdoor kan je breuken en contouren van organen (groter-kleiner) goed beoordelen. Voor de structuur van de organen zelf hebben we een echo nodig. Het echo toestel staat ook in deze ruimte. Deze kan, naast abdominale onderzoeken (organen beoordelen), ook ingezet worden voor dracht en hart onderzoeken (echocardio).

 

Hospitalisatie

De hospitalisatie wordt gebruikt om de patiënten die onder verdoving zijn geweest, veilig te laten wakker worden. Dit gebeurt in een rustige omgeving, met een dekentje en een warmtelamp. Honden zitten links, de katten rechts, zodat ze geen stress ondervinden van elkaar. Ook langere verblijven gebeuren hier. Hiervoor zijn er infuuspompen voorzien die ervoor zorgen dat ze de juiste hoeveelheden vocht binnenkrijgen.

Tandenruimte

Dit is een ruimte waar we onze tandprocedures uitvoeren. Dit is reinigen en-of trekken van tanden bij hond en kat en vijlen van de kiezen van konijnen en knaagdieren. Deze ruimte omvat een speciale tafel (met gaatjes om het water weg te laten lopen), operatielamp, tandunit (boortjes, polijstborstel, ..), dentale RX, kleine elevators, …

Het reinigen van tanden gebeurt in verschillende stappen, nl:

  • Detartreren : tandsteen en tandplaque van de tanden halen met behulp van een ultrasone
  • Polijsten : het terug mooi glad maken van de tandoppervlakte

Bij tandcaries:

  • Tanden trekken: open en gesloten extracties
  • Dentale RX: röntgenopnames van de kiezen individueel

Operatiekamer

In deze ruimte vinden de steriele operaties plaats. Deze operaties zijn heel uiteenlopend.

  • Castraties en sterilisaties
  • Weke delen chirurgie (knobbeltjes) 
  • Darmoperaties
  • Blaaschirurgie
  • Cauteren van wratjes
  • Orthopedische chirurgie

Deze kamer bevat kantelbare operatietafel, anesthesietoestel, cauter, trilapparaat voor reinigen, chirurgisch klein materiaal, …

Terug naar boven