Rondleiding

Welkom in onze praktijk. Neem gerust een kijkje achter de schermen om te zien hoe wij uw huisdieren met de grootste zorg behandelen. Ons team staat elke dag opnieuw klaar met hun expertise om de dieren zo goed mogelijk te verzorgen.

Wachtzaal

Onze wachtzaal is voorzien van een balie, wat het afhalen van voeding en medicatie zeker ten goede komt. We hebben nog geen assistent(e) in dienst die onze balie permanent bedient. We werken alleen op afspraak, maar wilden onze cliënten en patiënten toch een aangename ruimte aanbieden om tijdens het korte wachten zoveel mogelijk comfort te hebben. Vandaar dat we de wachtzaal hebben uitgerust met airco en muziek. In de wachtzaal staat ook een weegschaal zodat we het gewicht van uw huisdier mee in de gaten kunnen houden.

Consultatie 1

Deze consultatieruimte ligt aan de straatkant naast het metalen pad en is de grootste van de twee. Het is uitgerust met airconditioning, een onderzoekstafel en een microscoop. Door de grote koepel in het plafond is er altijd voldoende zonlicht. In de etalagekast staan een aantal courante geneesmiddelen gepresenteerd.

Consultatie 2

Deze consultatie ligt aan de andere kant van de wachtzaal en heeft toegang via de schuifdeur in de praktijk. Ook deze ruimte is uitgerust met airconditioning, tafel en microscoop.

In deze consultatieruimte staat een kleiner inox hospitalisatiehok om dieren die nauwlettend in de gaten moeten gehouden worden ook tijdens consultatie niet uit het oog te verliezen. Aanpalend is de tandheelkundige ruimte en de operatiezaal.

Medische beeldvorming RX – echo

De ruimte waar we foto’s en echo’s kunnen maken bevindt zich tussen consultatieruimte 2 en de hospitalisatie en aanpalend aan de operatiezaal. Onze praktijk is uitgerust met een gloednieuw en modern RX toestel waarmee foto’s kunnen gemaakt worden die voldoen aan alle normen en dat krachtig genoeg is om van alle diersoorten en rassen rontgenfoto’s te kunnen nemen. De foto’s worden ontwikkeld in de donkere kamer naast het RX toestel met een automatische ontwikkelaar.

Hospitalisatie

Eerst en vooral is er gekozen om de gehospitaliseerde dieren zicht te geven op de tuin. De ruimte is zodanig gelegen dat we vanuit consultatieruimte 2 altijd een oog kunnen houden op de patiënten. Ook deze ruimte is voorzien van airconditioning. Hierdoor kan er in de zomer gezorgd worden dat de patiënten het niet te warm krijgen. En in de winter is het er nooit koud. Dit is ook belangrijk om heel jonge patiënten goed op temperatuur te houden.

Tandheelkundige ruimte

In deze ruimte worden onze tandprocedures verricht.

Dit omvat:

  • Detartratie (tandsteen verwijderen)
  • Polijsten van het glazuur
  • Tandextracties
  • Bijvijlen van tanden van konijnen en knaagdieren
  • Verwijderen van melktanden die te lang blijven staan en het volwassen gebit hinderen

Ons materiaal omvat dan ook een ultrasoon apparaat, tandboormachine, polijsttoestel, anesthesietoestel, operatielamp en allerhande kleinere tandheelkundige instrumenten.

Operatiezaal

De operatiezaal bevindt zich tussen de hospitalisatie en de tandheelkundige ruimte. Deze laatste doet dan ook dienst als voorbereidingsruimte waar de patienten worden verdoofd en geschoren ter voorbereiding voor de operatie. Doordat dit allemaal gescheiden gebeurt van de eigenlijke operatieruimte draagt dit bij tot de hygiëne van de ingrepen die uiteraard van groot belang is.

Wil je up-to-date blijven? Download dan onze nieuwsbrief app!
Activatiecode: ABEL