Praktijk A'bel

Welkom in onze praktijk. Neem gerust een kijkje achter de schermen om te zien hoe wij uw huisdieren met de grootste zorg behandelen. Ons team staat elke dag opnieuw klaar met hun expertise om de dieren zo goed mogelijk te verzorgen.

Anesthesie

Een op maat gesneden narcose met een voorafgaand gesprek en grondig lichamelijk onderzoek verminderen de anesthesie-risico’s drastisch. Een 8 maand oude reu voor castratie krijgt bijgevolg een compleet andere verdoving dan een 15-jarige hond met een hartkwaal voor tandreiniging.

In onze praktijk is Yves, dankzij zijn extra opleiding anesthesie, diegene die zich voornamelijk bezig houdt met deze tak van de diergeneeskunde.

Dermatologie

Het onderzoeken en behandelen van huidziekten omvat een relatief groot gedeelte van ons werk in de praktijk. Het komt dus zeer vaak voor, met piekmomenten in het voorjaar en de zomer.

Door deze onderzoeken te doen lukt het heel vaak om na 1 consultatie al een diagnose te hebben en dus ook gericht te kunnen behandelen.

Chirurgie

Door onze filosofie om zoveel mogelijk service te verlenen, worden bijna alle operaties in onze praktijk uitgevoerd. Frequent uitgevoerde ingrepen als sterilisatie en castratie van honden en katten, weghalen van gezwellen, blaasoperaties,… worden steeds uitgevoerd in aanwezigheid van ons allebei, met Ils als leidinggevende chirurg.

Tandheelkunde

Mondhygiëne is natuurlijk belangrijk om een stralend en gezond gebit met frisse adem te houden, maar is ook essentieel in de algemene gezondheid. Het is nu eenmaal bewezen dat bacteriën uit de mond in de bloedbaan terecht kunnen komen en andere organen kunnen aantasten waaronder hart, nieren en lever.

Wil je up-to-date blijven? Download dan onze nieuwsbrief app!
Activatiecode: ABEL