Hospitalisatie

De hospitalisatie wordt gebruikt gedurende een korte periode als ontwaakruimte na verdoving voor operatie, onderzoeken,…

Redenen om dieren bij ons te laten verblijven gedurende 1 of meerdere dagen lopen sterk uiteen: zware chirurgie, infuus (vocht)behandeling bij uitdroging of shock, niet meer eten en drinken, verdere onderzoeken of gewoon observatie.

Tijdens de opname van uw dier wordt er zorg gedragen voor een aangepaste temperatuur (verwarming en airconditioning), voldoende daglicht zonder direct zonlicht door een zeer grote raam aanpalend aan de verblijfunits, hoog kwalitatieve en individueel aangepaste voeding naargelang de behoefte en uiteraard de nodige aandacht en uitlaatmogelijkheden. Ook ’s nachts en in de weekends.

Alle verblijfshokken zijn uitgerust met infuuspompen en spuitpompen om vocht en medicatie in de correcte hoeveelheden te kunnen toedienen.

Bezoek van de eigenaar tijdens het verblijf van de patienten is toegelaten en wordt zelfs geapprecieerd. De hond of kat ziet op regelmatige tijdstippen zijn eigenaar hetgeen soms de eetlust en het algemeen welzijn kan bevorderen, terwijl de eigenaar nauw betrokken blijft bij de behandeling en vooruitgang van zijn dier.